Entä jos on vain tämä hetki?

Elämämme arjessa hurraa usein omaa rataansa. Tavallisesti meillä on kiire jostakin jonnekin, kello tikittää emmekä pysy perässä.  Joskus meille suodaan hippusellinen onnenhetkiä, joskus meidät seisautetaan raa´alla tavalla elämän ja kuoleman kysymysten äärelle. Ei auta, vaikka emme niitä ole pyytäneet tai toivoneet – peruskysymykset kolkuttavat ovelle silloin kuin haluavat.

Vaikka näinä hetkinä huomaa, että kärsimystä ei jaeta tasan ihmisten kesken eivätkä asiat mene oikeudenmukaisuuden periaatteiden mukaan, lähimainkaan, olen päättänyt luottaa elämään, ihmisiin ja korkeampaan voimaan. Tai ehkä juuri siksi.

Entä jos ei juututa menneisiin eikä kiirehditä huomiseen? Entä jos on vain tämä hetki? Jos elettäisiin rennommin ja enemmän rakkaudessa.

Vaikka tiedän, että onnen toivottaminen uudelle vuodelle on sulaa hulluutta – pahoja asioitahan tapahtuu toivotuksista huolimatta. Toivotan sitä silti, koska luotan. Ja koska aina on toivoa. Onnea meille kaikille vuodelle 2017.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *