Kokemuksia puuhengityksestä: ”Oloni oli todella levännyt”

 

”Ensimmäisen kerran puuhengitin männyn kanssa. Tuntui hyvältä asettua puuhengitysasentoon – näkökulma vaihtui puunhalaamisesta ” ripustautumisesta” antautumiseen, vapautumiseen, vapauteen. En olekaan vaatimassa puulta jotain itselleni, vaan energiat kulkevat lävitseni ja tuovat minulle rauhan. Mänty toi selvästi värähtelyjä kehooni. Mieleni rentoutui ja päästi irti. Joitakin ajatuksia kävi mielessäni, mutta ne jatkoivat matkaansa eivätkä häirinneet. Olo oli todella levännyt puuhengityksen jälkeen. Jälkeen päin ryhti tuntui paremmalta.”

”Asentoa piti hakea hetkinen kauemmin ennen kuin selkäni asettui hyvin puun runkoa vasten. Koivunlehtien värit, alkukesän vihreys, tulivat heti mukaan ja jatkuivat koko puuhengityksen ajan. Hengittäminen oli helppoa sekä maahan, sydämeen että universumiin että takaisin päin. Vajosin nopeasti todella syvään rentouden tilaan. Kuin en olisikaan seisonut siinä, vaan olisin kellunut jossakin kenties vedessä hyvin rentona, samalla kevyenä ja raskaana. Mielessä ei ollut mitään muuta kuin hengitys maahan, sydämeen ja universumiin ja kaunis valossa helmeilevä vihreä väri.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *